Workshop: Att skapa rum för själsmöten med hästar

14 oktober på Ekeskogs


Hästarna har en alldeles särskild kraft och vi är många som känner längtan efter att få möta dem på djupet. Men ofta kommer det saker i vägen för det där verkliga, djupa mötet. För vissa är det kanske vår strävan efter att vara duktiga och prestera tillsammans med hästen. För andra är det kanske rädslor som de där stora djuren väcker. 

 

Den här workshopen är ett tillfälle att hitta förbi de där motstånden och skapa rum för det nakna, äkta mötet med hästen - och med sig själv. För ett möte handlar ju just om två individer, och för att verkligen kunna möta hästen behöver vi därför också kunna möta oss själva. 

 

Större delen av workshopen arbetar vi utan hästarna, med grundläggande andliga tekniker för att hämta hem och stå i sin egen kraft, och för att skapa det känslomässiga rum i vilket det djupa och jämlika mötet med en annan varelse kan bli möjligt. Vi tränar också på att lyssna - inåt såväl som utåt, till oss själva såväl som till den andre, häst såväl som människa. 

 

Workshopen sker på Ekeskogs ridakademi och under andra halvan av dagen möter vi en flock hästar, och använder de upptäckter och lärdomar vi gjort under första delen av dagen för att skapa rum för själsmöten med hästarna. Mötet med hästarna sker inne i Ekeskogs lugna och fina ridhus - en plats som stödjer stillhet och möten.

Workshopen passar såväl dig som aldrig varit nära en häst, som dig har lång erfarenhet av hästar. 

 

* * * 

 

Workshopen leds av Elin Bååth som undervisar i hästhantering vid Ekeskogs Ridakademi, och har en mångårig bakgrund inom andlighet och shamanism. Det shamanska förhållningssättet innebär en syn på allt liv som jämlikt, och att vi har förmåga att kommunicera med varandra på själsnivå. Elin är också inspirerad av yoga och mindfulness, och arbetar med att både häst och människa ska hitta in i nuet och kroppen. Elin är utbildad naturprästinna vid Solkristallens gudinnetempel, samt Daughter of Brighid vid Glastonbury Goddess Temple, och har stor erfarenhet av att hålla och leda grupper. 

 

* * *

 

DAGSUPPLÄGG

9-12.30 (inkl fikapaus)

Introduktion

Andligt arbete och övningar i cirkeln

Samtal i cirkeln

 

12.30-13.30

Lunch på Ekens restaurant (ingår i priset)

 

13.30-14.00

Samling i ridhuset

 

14.00-15.00

Möte med hästarna. Vi kommer möta hästarna i flock, halva människogruppen åt gången, medan den andra halvan av gruppen är aktivt bevittnande och stöttande. 

 

15.00-15.30 

Fikapaus

 

15.30-16.30

Samtal i cirkeln

Avslutning

 

* * *

 

PRIS

700:- inkl lunch och fika (helt vegansk)

Max antal deltagare: 10 st

 

* * *

 

PRIVATLEKTIONER

För den som är sugen på att också få ett individuellt guidat möte med en häst, och jobba mer nära och med kommunikationen, går det bra att boka en eller flera privatlektioner på söndagen den 15/10. Det kan vara en bra sätt att fördjupa det som kommit upp under workshopen på lördagen!

Pris: 600:- för 40 min, inkl lån av en av gårdens hästar (om du har en egen häst kostar lektionen 400:-)

 

* * *

 

BOKNING

Välkommen med frågor och bokning! Skriv ett PM, maila eller ring:

kontakt@systersilili.se

0735-619763

 

Ange om du har några födoämnesallergier ♥ 

Din plats är säkrad när kursen är betald. Bokning är bindande - avbokning endast mot uppvisat läkarintyg.